dijous, 4 de novembre del 2010

Ocaixi versus Ocaixi

Avui farà dos o tres anys, en una trista i gris tarda de tardor, que l'Ocaixi va venir a fer una partida d'escacs al meu antic refugi del carrer Rogent. Aquella no va ser una partida d'escacs qualsevol, ni molt menys. Va ser una partida d'escacs on l'Ocaixi es va enfrontar contra el més temible enemic que podia haver tingut: ell mateix. 

Aquella partida semblava no tenir fi. Talment com si es trobés immers en un conte del Borges, semblava que aquella havia de ser una partida de durada infinita. Quan a l'Ocaixi se li acudia una bona jugada, ell mateix era capaç de trobar-ne la solució. Quan estava a punt de crear una estratègia que l'havia de dur a una victòria segura, l'Ocaixi s'anticipava contundentment i no es deixava sorprendre de cap de les maneres.

Les hores es van anar succeint i  l'Ocaixi va persistir pacientment tot esperant que ell mateix tingués algun petit defalliment. Però l'altre Ocaixi també pensava que més tard o més d'hora el seu alter ego acabaria claudicant davant la impossibilitat de trobar una jugada guanyadora. 

L'Ocaixi semblava condemnat a jugar una partida sense fi, una partida amb milions de combinacions possibles i les seves respectives solucions previstes anticipadament. Una partida eterna, una partida infinita, un bucle sense sortida. Quan de sobte...

5 comentaris:

Anònim ha dit...

La partida suposo que es devia acabar! Encara que fos per avorriment dels dos Ocaixis.
Per cert? Qui és aquest Ocaixi? El conec?

Deulofeu ha dit...

Què va passar?

Anònim ha dit...

L'ocaixi va decidir donar un petit tomb pel pis del carrer rogent, un quart pis sense ascensor, però amb molta llum solar, ... ,la por li va fer dubtar, seria vençut per ell mateix, per tant, havia de trobar una solució per sortir-se'n, de sobte va trobar un bagul,....., per saber qué li va passar al pobre noi, hauries de fer una tasca de investigació i tornar a llegir un post misteriós, un viatge imaginari, ara sabem per qué volia fugir l'ocaixi ......

Anònim ha dit...

Com va acabar la partida? Si és que va acabar. Què se n'ha fet de l'Ocaixi? Aquest noi és model professional? Em sembla haver-lo vist en un anunci de televisió però ara no n'estic segura. I si és així, de què el coneixes?

Deulofeu ha dit...

No ens diràs com va acabar la partida?