dimecres, 24 de desembre del 2008

El pas del temps




L'altre dia em vaig trobar al doctor Kanazawa a l'estació de Shinjuku de Tokio. Ell no se'n va adonar però em vaig situar al seu darrera, vaig muntar el trípode, vaig posar una velocitat d'obturació prou lenta i finalment vaig esperar que passés el proper metro en direcció a la Universitat. Per alguna estranya raó aquell metro no es va aturar i va passar de llarg mentre el Dr. Kawasada restava quiet impassible i pensatiu davant d'aquella enorme ferralla que circulava a tota velocitat per la via principal de Shinjuku.

El director Kanazawa és un expert en Mecànica Quàntica i Física Relativista de Camps Electromagnètics i ha creat una teoria per explicar el pas del temps. És una teoria revolucionària que només entenen ell i quatre deixebles seus. Un d'aquests deixebles va estar durant uns anys a la Universitat de Barcelona a la Facultat de Ciències Físiques i una nit em va explicar el secret del doctor Kanazawa: la Teoria Quàntica del Pas del Temps.

El Doctor Kanazawa ja fa més de vint anys que fa aquest mateix trajecte de metro per anar a la Universitat a ocupar la seva càtedra i impartir les seves classes magistrals. De la seva teoria del pas del temps, però, no n'explica res a ningú...

Jo ja fa uns 15 anys que vaig sentir a parlar del doctor Kanazawa i el que mai podia arribar a imaginar és que un bon dia me'l trobaria per casualitat en el metro de Tokyo i tindria l'ocasió d'inmortalitzar-lo amb la meva càmera mentre un vagó de metro passava veloçment davant seu, sense aturar-se, justament com el pas del temps.


4 comentaris:

Anònim ha dit...

Cuéntanos un dia esta teoría.

Alex

Anònim ha dit...

Jo també me'n recordo del Sakurai Yasunari el deixeble del cèlebre doctor Kawasada. A mi també em va explicar alguna cosa sobre les teories quàntiques del pas del temps, però aleshores jo no havia cursat la Mecànica Quàntica de 4rt i no tenia la base per entendre moltes de les coses que el Yasunari em va explicar. A part d'això, aquella nit en la que Yasunari es va destapar havíem begut moltes Voll Damms. O sigui que la única cosa que em va quedar clara és que el Doctor Kawasada era un geni incomprès avançat al seu temps.
Et va arribar a explicar a tu les bases de la Teoria Quàntica del pas del temps? Et va parlar d'aquelles partícules imaginàries de temps anomenades partícules tao?

C.M.

XAVI-E ha dit...

A les nits d'estiu de Tortellà parlavem del temps mentre contemplavem estirats en qualsevol prat els estels brillant damunt dels nostres caps. Tu creus q es pot agafar un metro quàntic i anar a parar a l'estació de les nits d'estiu de Tortellà de nou?

Anònim ha dit...

Vaig apendre un Japonés molt precari que només servia per aconseguir un petit sonriure, o bé una burla ......., el problema no radica en crear la teoria, el problema existeix quan no pots escenificar i materialitzar les teories ..... només a la ficció (literatura, cinema ....) podem trobar l'equilibri entre la teoria i la demostració pràctica, .... però com passa amb totes les coses (per exemple internet), si algun dia la tecnologia ens pogués teletranportar temporalment, segur que en fariem un mal ús.... molt probablement sexual ....., per cert transcrit segons pronunciació:
"Hashmi-mash-té"
"Ókina o-pay"
"Ókina o-shiri" ..... i crec que no cal escriure res més ..... però si del present tornesim al passat.. amb quina edat tornariem al present?